【本週Jer住你】鄧麗欣大爆喜愛錄音室 轉型拍戲有原因!

(影片截圖)

本港歌手鄧麗欣(Stephy)雖然在早年已轉型拍電視劇和電影,近年作品有《空手道》、《金都》,而且在多地的電影展中獲得好評,惟在音樂上需要減產,令一眾歌迷期待。

而日前,鄧麗欣應邀接受了音樂人陳哲廬(Jerald)的網台節目《本週Jer住你》訪問,席間更主動提到近年在事業上的轉型,她坦言自己依然喜愛在錄音室的時光:「其實我仲好鍾意唱歌,只不過我唔係太鍾意唱歌附帶嘅其他嘢,例如成日要去宣傳、見人。我比較內斂,拍電影嘅時候可以一班人匿埋做一個企劃,做好先畀大家見,呢個係我想做嘅嘢。」這段經歷令Jerald感同身受:「嗰時Swing第一次拆夥,都係因為我做得好唔開心,原因就係同你所講嘅一模一樣(要做音樂以外的工作)。尤其是我哋唔係偶像派,賣嘅碟又唔多,冇乜人留意我哋啲歌。如果首歌唔Hit,好多人聽完鬧,都好過冇人聽過。」

【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《祟光》現金券
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟