三年抱兩!陳智燊湊兩子嗌好攰

陳智燊(Jason)與宋熙年三年抱兩!他今日於宣布二仔Jamie終於出世。Jason受訪時笑言湊兩個小朋友「好攰」,雖然忙但很充實。

陳智燊手抱細仔,父愛滿溢。(陳智燊 IG 圖片)

Jason於社交網站上載手抱着細仔的照片公布喜訊。相片中Jamie面圓圓,頭髮亦很濃密,眼仔碌碌望實Jason,非常得意。Jason接受《流動新聞》訪問時亦難掩喜悅之情,他笑就:「以為返到屋企會輕鬆啲,原來屋企有個兩歲小朋友同初生,係好熱鬧但亦好攰。」他謂哥哥Damon黐自己,老婆Sarah不用分身,可以專心湊細佬:「好快已經係晚上七、八點,搞完阿哥,攬吓細佬,咁就一日。我都唔知點去形容忙同充實。」而他暫時未為Jamie改中文名。

大仔Damon對細佬充滿好奇心。(宋熙年 IG 圖片)

至於二仔出世後的心情如何,Jason表示相比生第一胎,緊張和擔心都少,但在疫情下去醫院都會緊張。他又自爆剪臍帶事遇上趣事:「啲姑娘覺得我有經驗,所以畀我自己剪,右手揸較剪剪嘅時候都好狼狽,但好開心做咗個剪臍帶儀式。」他透露細仔重3.02kg,與哥哥出世時嘅2.9kg差不多。他又指細仔現時不停食嘢,笑言應該好快變肥B。

【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《祟光》現金券
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟