【Tiger`s Talk】黃祥興節目自爆過去 為弟弟黃長發感觸落淚

(電視截圖)

憑無綫《香港先生競選》入行藝人黃祥興日前應邀到林盛斌(Bob)主持的節目《Tiger`s Talk》,雖然當年三甲不入,但最終仍獲無綫簽約成為旗下藝人,並隨即有拍劇機會。「第一套《滙通天下》, 同陳豪爭郭羨妮,我做佢男朋友,有咀戲,仲唔發揮下我啲french kiss。不過當時我係廣東話未ready,又無上訓練班,一嚟就去橫店。」黃祥興於07年獲公司安排到內地參與《舞動奇蹟》,雖然羸面十分低,但仍然日練夜練,甚至獲湖南衛視高層賞識。「佢問我有無興趣一齊發展,我當時望一望小姐,佢擰頭然後話『他是我的』」黃祥興未有因錯失賺人仔機會而感到可惜,反而十分感謝樂小姐重視。而談到弟弟黃長發與「鞋王」三奶的戀情時,更一度感觸落淚,也認為弟弟被利用。

【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《祟光》現金券
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟