原子鏸宣布懷孕 爆母親鄭佩佩唔恨抱孫

原子鏸(Marsha)剛在社交網站宣布做媽媽,她謂母親鄭佩佩身在美國,未能陪她度過懷孕期及見証孫仔出世,亦未對她佗B太興奮。反而父親則恨抱孫。

原子鏸在社交網站宣布懷孕14周。(原子鏸 IG 圖片)

現年42歲的Marsha去年與圈外的摩洛哥籍男友Mehdi結婚,今日在社交網站宣布懷孕14周。她接受訪問時表示佗男嬰:「係仔嚟。好開心可以有咗。(老公想要仔定女)我哋唔埋佢係男仔定女仔都會愛佢,所以男女都冇所謂。」她透露B仔的預產期為明年三月,與她的生日月份相同。

問到懷孕期間可有出現妊娠症狀,Marsha說:「朝早會有小小唔舒服同想嘔,但唔係真係嘔。有小小攰同會好想食嘢,有啲嘢特別想食,但係食完會覺得唔舒服。我覺得最唔舒服就係諗起或者聞到肉嘅味,即係唔可以食太多肉。」

Marsha表示得悉懷孕時,未有即時向家人報喜:「我同Mehdi知到時冇同任何人講,因為我想等我哋做晒啲測試,知道BB係建康先話畀家人聽。」她謂母親鄭佩佩對她佗B未有太興奮:「佢冇所謂唔覺得係需要生BB,但佢會為我感到興奮。」但她大爆父親恨抱孫。

Marsha指母親身在美國,未能回港陪她感失望:「我生BB時佢又唔喺香港,我生完BB返去美國先見到佢。」至於會否暫停教瑜伽,她說:「啲case(確診個案)低到安全先會番去教,不過我都希望就算我懷孕都會教同自己練。」

【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《祟光》現金券
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟