溫碧霞北京會Mani祖兒嘆涮涮鍋

溫碧霞(Irene)身在北京但完全不寂寞,努力工作之餘,亦會爭取時間放鬆一下,繼日前到北京故宮遊覽後,昨晚仲更加開心,同樣正身處當地工作的英皇(北京)文化發展有限公司行政總裁兼香港英皇娛樂集團營運總監霍汶希(Mani)及天后容祖兒,與女神Irene,英皇三女神相約飯聚享受北京涮涮鍋。

溫碧霞(左)相約霍汶希(右)及容祖兒(中)於北京飯聚,享受涮涮鍋。

Irene開心說:「好開心呀,我哋三個好難得在北京碰面,仲可以咁輕鬆一齊食火鍋,我哋談天說地乜都傾,之前各有各忙,就算大家同時間在北京,都沒時間見面,噚晚真係好難得可以相聚,Mani係我好欣賞的經理人,她幫了我好多好多,一直都沒機會正式面對面好認真咁多謝Mani。」她又透露有捧祖兒每個演唱,很欣賞對方的努力。

溫碧霞趁假期到處迷遊覽。

放假逛貓店餵貓

Irene在北京的工作差不多完成,後日將飛往其他地方繼續內地工作之旅,之後會再折返回北京。而在離開前北京前,Irene再趁有多一日假期,去了一條滿是藝術店舖及藝術館的藝術街逛逛,經過見到一間貓店,本身養了兩隻狗狗,從未養過貓咪的Irene 被店內可愛貓咪吸引,店主更讓Irene為貓咪餵食,充滿愛心的Irene顯得非常細心:「佢哋好得意呀,其實我都好鍾意貓,波斯貓、暹羅貓都鍾意,但我鼻敏感,所以冇養貓,一直都是養狗,鍾意狗狗熱情啲,難得來到北京有兩日假期,完成後又要繼續四圍飛咯。」

溫碧霞親手餵貓咪。
【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《祟光》現金券
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟