Coffee林芊妤大談「Gathering」事件 壓力過大致「硬皮症」

(影片截圖)

Coffee林芊妤因當年「殘廁Gathering」事件之後離開無綫,但因此而建立了成功的Youtube頻道,直至目前憑美好樣子、身材,以及高超的瑜伽,頻道訂閱已超過100萬。近年更認識了很好的老公、有一個很可愛的兒子,轉扭命運成人生勝利。然而,她日前在影片中開述與死神擦身而過的一件鮮為人知的事情。原來早在2014年「殘廁事件」後,Coffee患上無藥可醫的「硬皮症」,有可能一命嗚呼。

(影片截圖)

「其實我由細到大都係一個體弱多病嘅人,相信如果有留意開我,就會知道我以前有過子宮頸癌前期,係家族遺傳。我記得當時我有個唔好嘅新聞,事後嗰半年,我嘅情起伏好大,我承受好大壓力,但我一直都表現得好強壯,好硬淨。但到半年之後,我突然之間朝起身嘅時候發現我小腿後面有一點點白斑。」直至經朋友介紹一位老醫生,才得知自己患上的原來是「硬皮症」。

【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《祟光》現金券
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟