J.arie為新歌做Trap Remix 親身剪片兼做導演

雷深如(J.arie)日前推出了新歌《雙面哈菲》,她表示很開心歌曲會得到樂迷和電台的支持:「真係好多謝大家!畢竟係成為『毒辣』歌手嘅第一首歌,不論題材或者MV視覺上都嘗試行出左一大步,但係竟然每一日IG FB都有人tag我,話俾我聽佢哋loop緊《雙面哈菲》,仲有最近寫俾JW嘅新歌《小半生》同埋黃淑蔓嘅新歌《猜猜我是誰》,三隻歌嘅曲風同melody flow都唔同,希望大家可以見到更加立體嘅我啦!」

J.arie初嘗做導演。

她提到,原本《雙面哈菲》編曲由Perry Lau和監製阿Bert打造,自己超鍾意,但之後再諗諗吓,其實一個Melody如果轉了第二個編曲,又可以有第二種意想不到的感覺,「所以好想試吓玩Trap Remix呢個版本,搵左好talentedHeartgrey造佢平時玩開既beats,再搵埋Rapper Geniuz F the FUTURE』加咗段rap! 之前一直好想自己嘅歌入面有rap,今次呢個Trap Remix版本卒之嘗試第一次啦。因為FUTUREHeartgrey都係愛音樂同埋平時自己造音樂嘅人,所以呢個Remix版本由零開四小時已經好快做完了。」

J.arie又為《雙面哈菲》Trap Remix 拍了一個Lyric Video,今次除了剪接,還第一次嘗試做導演,因為清楚每個鏡頭如何拍,先會知道剪出來的效果:「原來自編自導自演真係一腳踢,不過真係幾有滿足感,尤其係嗌Cut嗰一下哈哈!」

 

【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《祟光》現金券
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟