【新冠肺炎】麥德羅病情好轉 女友轉三人房長期戴口罩

麥德羅上周確診新型冠狀病毒後,仍然於醫院留醫,其中麥德羅病情已好轉,沒有發燒及肚瀉。其女友劉麗萍(Apple)則轉三人房,要長期戴口罩

麥德羅表示今日情況已有所好轉,亦已停用呼吸機:「之前發燒咗五日,打咗兩枝針,今朝已經冇發燒同肚瀉,個人冇咁暈。今日呼吸好少少,雖然嗰肺有啲痛。」他指病情再稍為好轉,醫生會再同我檢查身體及抽取分泌物化驗。對於有指他於本月11日到屯門一間酒樓出席百人壽宴後後有多人確診,麥德羅指不知道自己的感染源頭,但對與他接觸後受感染的人都確診,感到萬二分抱歉。

麥德羅最新圖片

Apple姐表示今日情況差不多,沒有發燒及血壓正常 她又透露原本自己一間房,但真係好多人確診,被調去三人房:「我本身冇咳,但其他病人有咳,為咗安全我長期戴住口罩。」

Apple姐最新圖片

Zaina表示醫生指她的深喉唾液樣本報告跟第一日差不多:「佢都係話預計之內,因為唔會咁快即刻冇,但血壓正常。」她續指家人能送日用品給她:「佢哋戴咗鹽畀我, 因為飲鹽水同啷口都可以殺菌同增強免疫力作用。」Zaina又呼籲多食維他命C,可增強抵抗力。

施匡翹最新圖片
【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《祟光》現金券
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟