愛犬離世一周年 小儀發感人長文悼念

阮小儀是出名的愛狗之人,家中原本養了兩隻狗,不時會在社交平台分享愛犬的照片,視牠們為仔女一樣。但她第一隻養的愛犬「DeeDee,在去年6月離世,令小儀當時非常傷心。昨日是DeeDee年的日子,小儀仍然非常掛念愛犬,昨日在ig上分享與DeeDee的合照並感人長文悼念愛犬。

小儀寫道:「我最愛嘅DeeDee:你好嗎?610號終於到喇!你離開遮遮已經有1年喇!上年呢一日,你喺遮遮懷中離去,好唔捨得,到而(依)家都係。之前嗰11個月,每個月嘅10號,遮遮都刻意寫低一啲說話,當係同你傾計(偈),或者係俾(畀)遮遮自己用時間去釋懷,慢慢慢慢將心入面嘅痛減去⋯⋯但唔代表遮遮要忘記DeeDee你,而係遮遮希望自己可以將呢個痛心化成掛念,永永遠遠都掛念你呢隻窩心仔。睇返啲相,好掛住DeeDee你條長脷仔,好掛住你隻手仔擁抱住遮遮,好掛住你錫(惜)細佬佬,好掛住同你去公園園行一陣,好掛住你瞓咗遮遮張床,好掛住你個大屁屁,好掛住好掛住DeeDee你好多嘢⋯⋯ 好啦,一年喇,你要乖,乖乖繼續做阮家嘅DeeDee,做隻快樂小天使守護住遮遮,媽媽,爸爸,細佬佬⋯⋯ DeeDee,遮遮永遠掛念你,miss u & love u! #遮遮最愛deedee

阮小儀ig圖片

阮小儀ig圖片
阮小儀ig圖片

 

【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《祟光》現金券
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟