Canband出動貨車鬧市開Live 迎難而上為市民打氣

樂隊 Canband 日前在鬧市中一架流動音樂貨車上開Live,主音郭浩皇 (Alex )表示希望竭盡自己所能,將音樂做好為大家打氣同娛樂大家。同時好感激有今次咁特別嘅演出經歷,仲笑言今次感覺好似喺鬧市中嘅動物園。

在疫情底下好多音樂界嘅同行都冇工開,樂隊成員為了穩定生活,都努力用不同方法賺取外快,好似兼職做水手,做Uber司機等等。鍵琴手Edward Lau表示好掛住以前做concert感覺,希望疫情快些過去,依家佢都好努力響屋企做歌曲製作,為疫情過後做好準備。結他手阿康表示,喺貨車上開live好新鮮,係日本就見得多,香港真係第一次。鼓手阿熙表示好欣賞陳蕾自己作曲作詞,所以專程揀「相信一切是最好的安排」,同埋因為呢首歌嘅意念亦都好符合 Canband 嘅宗旨。

另外Canband亦表示很快會有新作同大家見面,希望可以繼續用心做好音樂,同大家迎難而上。

Canband 在鬧市開live show。
【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《祟光》現金券
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟