Gin Lee宣傳新歌玩大整蠱 呃爸爸紋「孝順父母」上身嚇窒對方

李幸倪(Gin Lee)近日推出年度首支派台歌《敢》,為配合歌曲主題,Gin先後接受多個挑戰,日前更獻出人生第一次,透過視像通話整蠱遠在馬來西亞的爸爸,欺騙爸爸自己為宣傳新歌,偷偷在手腕上紋身。孝順女Gin事前緊張滴汗,與父親感情要好的她,還相信爸爸絕對不會相信,「從未試過呃爸爸,我覺得佢會笑囉,好緊張啊。」

接通電話後,Gin按照計劃向爸爸透露近日忙於為《敢》宣傳,並接受了一連串考驗,之後便小心翼翼地向父親道歉,「打嚟想同你講唔好意思,因為我冇事先同你講,希望你唔好嬲,我去咗紋身。」李爸爸聞言即謂:「吓?你係咪傻咗?」Gin更即場爆肚,指自己在背上紋了「孝順父母」,氹得李爸爸笑到見牙唔見眼,還反問她何不紋上精忠報國,爆笑全場。

後來Gin向爸爸騷出手腕內側的咖啡杯印水紙,冧爆表示深知對方愛喝咖啡,因此刺上圖案,見啡如見人;還說自己紋上癮,打算紋多個爵士鼓,嚇得李爸爸立即勸阻:「一開始一定係細細個,以後就會愈來愈多,你唔好啊!你想紋身,一係你生日我送一個畀你,電飯煲?雪櫃?吸塵機?」

面對幽默的李爸爸,Gin Lee難忍笑意,終向爸爸「自首」,坦言只是玩笑一場,不過她卻做了更驚人的事情,就是幫人紋身,令李爸爸不禁爆笑:「邊個咁陰公啊,哈哈。」Gin還說未來會增進技術,希望親自為父親刺青,李爸爸卻毫不領情:「唔好搞我啊,你紋媽咪啦,我冇咁嘅勇氣,你敢紋,我唔敢畀你紋啊。」

整蠱計劃完美告終,Gin笑言是意料之外,同時透露思鄉情切:「以往一有時間就會飛返去,或者每一年呢個時間,佢哋都會過嚟,但係受疫情影響,佢哋依家都唔出得街,我又唔可以返去,所以好多時都會透過視像通話,仲會隔住螢幕一齊食飯、一齊飲杯,感覺屋企人喺身邊。」

Gin Lee和爸爸感情非常好。
Gin Lee用印水紙呃爸爸。
李爸爸非常幽默。
Gin Lee正和爸爸通話。
Gin Lee正和爸爸通話。
【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《祟光》現金券
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟