Aka@SG駁髮晒女人味 着復古長裙唔敢郁

女子組合Super Girls隊長趙慧珊 (Aka)日前拍攝新一輯造型照,駁長髮大晒女人味,更穿上價值六位數字的復古裙,令她變的更斯文,不敢周圍郁。

呢條復古裙令到Aka坐定定。

Aka原打算於年初拍攝全新的一輯造型相,由於新型冠狀病毒疫情影響要延期,近日她終於到灣仔為造型照拍攝開工。她表示去年已經計劃:「想影一輯同之前好唔同的相,之前都擔心因為疫情會取消,雖然比原定計劃遲了幾個月,但好開心可以順利完成。」

終於可以拍到呢輯造型相。

當日Aka拍攝了十個造型,以懷舊復古為主題,她笑言是女人味最重一次︰「這次的造型是復古,華麗之餘比較隨性,平時自己是短頭髮,男仔頭比較爽朗的,這次就駁了長髮,女性味重一點,想同大家分享唔同的一面。」

Aka今次駁長髮拍攝,增添不少女人味。

Aka還出動了近六位數字的復古長裙︰「這條裙我超級鍾意,我問時裝師幾錢,先發覺超級貴近六位數字,着完後我就變得好斯文,唔敢周圍郁,因為條裙好貴,怕整污糟或者整爛。」為了今次的拍攝,Aka直言已戒食最愛的宵夜近一個月,又留在家中勤力健身,笑言「驚拍攝時着唔落」。

為咗今次拍攝,Aka特登戒宵夜。

今次拍攝Aka事前做足防疫措施,帶定消毒水和酒精噴霧,化身「清潔工」和工作人員於開工前清潔現場,她說拍於疫情下,所有地方大家拍攝前都消毒得好徹底,希望大家工作時都安全。

今次拍攝不乏性感造型。
【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《祟光》現金券
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟