拿度泥地電競賽失威 俾梅利秒殺

喺泥地場打遍天下無敵手嘅拿竟然慘敗俾梅利!?無錯,今次嘅賽場係電腦上,喺馬德里網球電競公開賽中,梅利在「泥地賽」上遇上拿度,結果勇挫對方,睇嚟拿度喺電競方面要好好練習升吓呢先得喇。

新冠肺炎疫情下體壇停擺,網球比賽於是由實體場地轉移到網絡上,受疫情影響而無法舉行的馬德里網球公開賽,改為以網上電競形式舉行,男女單各有16名球手加入戰團爭奪冠軍。其中,男單上演「巨頭」大戰,泥地王拿度火併英國球星梅利。

作為史上最強泥地球手的拿度,已奪下12屆法網冠軍,但轉戰電競的泥地賽就認真失威,原全沒招架之力。梅利整場未受壓力,僅用10分鐘就以直落3盤撃敗拿度,總算在電競場上向拿度出返啖氣,更以兩戰兩勝晉級8強,下一圈將鬥施華利夫。

梅利更在賽後開玩笑指,叫拿度下次輸波別發脾氣。看來拿度好好趁留屋企期間練習下打機,令下次再戰可以成功復仇。

拿度在電競場上無法捍衛泥地王者嘅地位。(ig圖片)
【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《祟光》現金券
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟