【武漢肺炎】英皇家族Facetime解悶 蔡卓妍關智斌終於隔離完

最近武漢肺炎肆虐,以外來個案為主,外地回來要隔離14天是常識吧?所有人都一視同仁,藝人亦不例外,剛從馬來西亞返港的蔡卓妍(阿Sa)、鍾欣潼(阿嬌)以及關智斌(Kenny)亦有乖乖在家隔離,但隔離到悶悶地有咩做好呢?依班英皇藝人就決定隔空Facetime,加上容祖兒同鄭希怡,五個人一齊「煲電話粥」。

蔡卓妍(阿Sa)、鍾欣潼(阿嬌)以及關智斌(Kenny)冇嘢做同容祖兒、鄭希怡Facetime。

其中阿Sa更在社交平台寫到:「非正式研究發現 男人真係冇咁鍾意煲電話粥☎#點解我哋成日都有咁多嘢傾 #話題源源不絕 #講咗差唔多兩個鐘 #關斌有啲頂唔順」

而祖兒亦有出甫:「尋日我地就咁傾左兩個幾鐘,一齊做運動一齊拉筋一齊傾心事一齊食飯,有一位等極個焗豬扒飯都唔到好可憐,有一位好健康咁不停飲水,有一位不停執相傾番舊屎,有一位不停跳舞娛斌(真係得最欣賞),最後有一位中途加入,最後因為有人Wi-Fi收得太差無故斷線。今日佢哋終於自我隔離完畢啦,但係仍然可以繼續好似同學仔咁樣傾偈,I X u all。」

【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《祟光》現金券
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟