老公疑被追數 小富婆李彩華一笑置之

早年已到內地發展的藝人李彩華(Rain),為ViuTV音樂節目擔任嘉賓,只見穿上性感露腰貼身上衣加工人牛仔褲的她,提到初戀男友林峯已入紙準備結婚,Rain尷尬地笑:「係咩?都係你哋講先知,恭喜佢。」她指從報導才得知準林太是誰,問到覺得林峯和準老婆張馨月合襯嗎?李彩華大方地說:「咁佢(林峯)揀得都襯嘅,外人唔使講咁多。」

李彩華為ViuTV音樂節目《Chill Club》擔任嘉賓。

 

而早前有報導指李彩華的老公黃彥書,被爆於港島區多個地方被貼街招追數,李彩華直言只會一笑置之,並據例反問說:「唔通印張紙話殺咗人就係真?就係事實咩?哈哈!唔會理會。」她推測可能每到年尾時間,公司都會向借貸單位追討賒貨數,然後該單位反常做出賊喊捉賊行為,不過她坦言沒有就這不屬事實的事向老公了解,暫時已交由律師處理,又重申是笑話一則:「不會因為這樣而開心、介懷。」另外,她亦是到計劃明年在內地和香港兩地辦婚宴。

至於懷疑是追數街招中,提到李彩華是圈中小富婆,事實上數年前Rain憑在內地的連續劇《回家的誘惑》走紅後,身價飆升,躍升一線花旦。有指她的片酬高達30萬人民幣一集,身家暴漲,在港坐擁五個豪宅物業,成為億元富婆。李彩華對此不避嫌說:「呢個唔使宜家先爆啦!」問到可有升格做大富婆?她說「咁我又唔敢認,搵到兩餐食啫。」對於傳聞老公黃彥書曾結婚和有小朋友,李彩華有點無奈說:「唔係事實嘅嘢唔回應啦,唔使每件事都拎出嚟講。」

【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《祟光》現金券
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟