「凍齡」雪兒學巴西柔術 唔慣同人咁close

被封「凍齡女神」的雪兒(Michelle),多年來在新加坡生活都非常注重飲食和做運動,跑步之外,又抽時間學打泰拳,近日仲挑戰巴西柔術。早前趁返港工作,Michelle就找來好友兼電影動作指導Chris Collins上堂,她說︰「因為自己是女仔,所以想學少少自我防禦技巧。」不過Michelle學得都有板有眼,但保守的她坦言唔太習慣同對手「肉搏」,她透露︰「其實我不太習慣同另一個人咁close,但我朋友好鍾意巴西柔術,玩得好叻,於是就叫我在新加坡一齊上堂。」

俾人弱質纖纖感覺的Michelle,笑言平時上堂練習,對手都會特別照顧佢,她笑說︰「只要我上堂,大家就會好小心,因為知我好易受傷,如果受傷又令我工作唔方便,所以大家好照顧我。」不過Michelle都試過受傷,「有時都會撞瘀手、腳,因為學巴西柔術要在地上練習,所以兩塊面都試過撞瘀。」

【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《祟光》現金券
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟