【究竟邊個係劊子手】盧宛茵爆被男藝人奚落

入行46年的盧宛茵(Madam Lo),近日在旺角麥花臣場館舉行首個棟篤笑騷,其中她大爆娛圈血淚史,原來她曾遭受男藝人奚落,Madam說:「喺某套劇佢演我老公,拍完後睇playback導演都收貨,點知呢個人話我冇表情、冇反應,唔知做緊乜!然後全場靜晒冇人出聲,於是我就行出廠打俾監製話唔再拍,叫佢寫我移民外國或者歸隱田園乜都好,但佢叫我繼續拍,話做演員有時就係咁!」

而當年Madam Lo正值離婚,她為做好媽媽角色才忍氣吞聲。而在個騷上她就含淚剖白家庭事,Madam感觸說:「本來唔想講,我有過一段失敗嘅婚姻,冇辦法要自食其力,離婚後嘅生活要盡母親責任、又要負擔生活費,膊頭千斤重,覺得多年嚟都對仔女唔住,要佢哋喺破碎家庭中長大,我知佢哋童年好唔開心,我一直都耿耿於懷,希望佢哋原諒我,但依家我兒孫滿堂,佢哋應該原諒咗我。」

【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《祟光》現金券
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟