MIRROR搞百日宴 粉絲:名額難抽過居屋

由ViuTV選秀節目《全民造星》參加者組成的男團MIRROR,自從出道以來一直人氣高企,不論舉行演唱會,抑或亮相活動,都引來大批粉絲迫爆現場。MIRROR近日為慶祝成立100天,在Facebook上宣佈將於2月2日在「九龍區中式酒樓」舉行百日宴,這是MIRROR首個官方粉絲聚會。百日宴名額有288位,每位收費888元,簡介中表明有意參加者要「用創意同我哋講祝賀說話,我哋會邀請最有創意嘅288名參加者出席我哋嘅百日宴」。除了有網民批評收費888元太貴,有人亦質疑ViuTV一向遴選入圍者都不公平,「參加歌迷聚會仲難過抽居屋」。

888元貴過演唱會 粉絲不在意價錢

據了解,2月2日當天為農曆年初六,不少粉絲都期待新春可與一眾偶像拜年。貼文提到當天「除咗會同大家傾計、玩小遊戲、影相、食嘢之外,我哋亦會預備驚喜演出」但有不少網民留言質疑ViuTV抽籤不公平,「唔好到時又抽到同一班MV又出現過、CSL 廣告mv又出現過、mirror go 現場觀眾又出現過果班fans吖」「真係希望公平啲抽籤,唔好再係靠關係內部選人。」有粉絲哭訴自己一直抽不中籤與偶像見面,「比錢唔係問題,比錢又要抽,唉,我次次都抽唔中,點解見一面都咁難」

網民質疑不公平 籲別再靠關係選人

有網民批評「Viu tv遲早累死Mirror. 佢哋而家係在吸新fans嘅階段。 但係感覺好似冇錢免問。最傻係有年齡限制,唔該睇下當年造就Twins班fans是幾多歲?」

MIRROR宣佈搞百日宴,不少期望能見偶像姜濤一面。(網上圖片)
【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《祟光》現金券
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟