受陳奐仁感染誓要操肌 杜汶澤揚言「做唔到我去死」

(Facebook圖片)

近年有不少男星都轉行「肌」男路線,就連一向肥嘟嘟、給人可愛形象的音樂人陳奐仁(Hanjin),也誓要變成肌肉型男,而他用了十個月時間將自己的肥肉練成肌肉,更在社交網上載赤裸上身玩戰繩的片段,大騷操肌成果。

陳奐仁對健身嘅恆心同毅力令杜汶澤動容(影片截圖)

我要增肌,更要消脂

Hanjin的恆心及毅力令杜汶澤為之動容,杜汶澤更封對方為新偶像,直言自己也要操弗,以最弗的身形去沙灘曬太陽,甚至揚言「做唔到,我去死」:「我的新偶像大隻仁,用了十個月時間改變自己,嗰種恆心同毅力,令人動容!曾經是減肥界鉅子的我,今日趁著(着)腸胃炎獨留家中上吐下瀉,正好開始我的修身計劃,不但要増肌,更要消脂!要做到之前做唔到嘅效果!今年夏天!做一樣八歲之後從來無做過嘅事!我要用最fit嘅身形,去沙灘!曬太陽!只許成功、不許失敗!因為失敗嘅藉口可以有一萬個,成功嘅原因只有一個,咪就係勁囉⋯⋯做唔到,我去死!立此存照!#約定」

田蕊妮:我陪你去沙灘

不少網民都對杜汶澤的決心表示支持,就連他的太太田蕊妮也留言說:「咁盡?好我陪你去沙灘!」 不知道田蕊妮的意思是否陪老公一起操弗後去沙灘曬太陽呢?

杜汶澤Facebook留言
田蕊妮回覆杜汶澤
【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《祟光》現金券
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟