【波士早晨】何傲兒還原「阿鳳」答謝網民支持

何傲兒(Facebook圖片及影片截圖)

藝人何傲兒(Lily)2015年離開無綫,其告別作《波士早晨》雪了三年終在今年2月播出,劇中Lily可謂相當大犧牲,因為作為美女的她要放棄靚樣扮醜女「阿鳳」!雖然角色樣貌不討好,但成功引起關注,就算劇集已經播畢,Lily仍願意變身阿鳳跟網民互動。

自己鍾意做戲嘅心冇變過

昨日(6號)Lily拍片多謝網民支持阿鳳的角色,並即席還原阿鳳!片中見到她將兩種粉底Mix在一起令其皮膚變黑,之後再用雙眼皮膠紙讓雙眼變得無神,最後加上牙套以及齊蔭假髮,再換上衣服,兩年多前的阿鳳完美再現。而她更表示:「今日應該係我最後一次去用呢個造型見大家,我好想化返個兩年幾前嘅Look去多謝你哋喺呢段時間對我嘅支持,你哋嘅支持同留言我全部都收到晒,我多謝你哋鍾意阿鳳呢個角色,睇返呢部兩年幾前拍嘅作品,最開心係自己鍾意做戲同對每份工作都咁上心、全情投入嘅心原來到依家都冇變過。」

何傲兒即席變身「阿鳳」(影片截圖)
話咁快就完美還原「阿鳳」喇(影片截圖)
何傲兒本身係咁嘅樣(Facebook圖片)
【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《祟光》現金券
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟