兄弟情深 陳志健見敖嘉年一Take落淚

Otto陳志健有份在無線播映中的電視劇《伙記辦大事》中飾演喪波角色,戲中與敖嘉年是好兄弟,不惜為他頂罪入獄。Otto記得該場戲是第一日開工拍攝,和敖嘉年雖然已經有段時間無合作,但當日一Roll機默契即時回來,Otto說:「當日講敖嘉年探監,一埋位大家兄弟感覺返晒嚟,拍第一Take自己自自然眼淚就流出,好難忘一場戲。」

兄弟情又點一個!即將播出的一場,Otto 及李泳豪跟敖嘉年同人講數戲份中,李泳豪便意外被道具玻璃樽爆頭時割傷,Otto說:「豪仔好專業,未Cut機都繼續拍。 停機後,可能我比較識處理傷口,所以即時幫手止血。」

另外在《伙記辦大事》內,Otto和歐陽震華及萬綺雯雖然對手戲不多,但只要有二人同場Otto會特別開心,記:「 自2017年舞台劇 《紙飛機的天空》同二人合作後,私下大家都有聯繫,早前大家咁啱係內地都有約埋食飯,佢哋的確好合拍好好睇。』而自去年8月Otto返內地登台後,機緣下接拍了內地一部劇後,後面更一部接一部,不經不覺留內地都已8個月拍了五套劇,Otto現時希望拍完手上一部後,可以回來香港見見家人。

【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《祟光》現金券
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟