董敏莉牛一開刀 與B女同月同日生

董敏莉(Monie)26日迎來她的38歲生日,今年她有一份非常特別的禮物,就是她與律師老公莊耀金所生的BB女也是同一天出生,可喜可賀!她接受媒體訪問時表示,「我專登揀呢一日開刀,方便以後一齊慶祝,點知囡囡唔單止同我同月同日,連磅數都係一樣,真係緣份!」

「方便以後一齊慶祝」

Monie26日開刀誕下女兒,重7.2磅。她說:「我哋一早已經幫佢改好名,中文名叫子子,英文叫Martha。成個過程都好順利,老公喺產房陪產,o依家會餵人奶,希望畀到最好嘅營養BB。」

原來她第一次產檢卻發現有子宮肌瘤,Monie話:「其實過程都有驚險,因為肌瘤都好大,阻住產道,所以醫生一早經已話要開刀,冇得順產,佢講明有危險性,驚失血過多,有二千分之一機會要切除子宮,好彩醫生盡力幫我止血,大小平安,可能半年之後要做手術切除肌瘤。」

Monie會先休息兩個月,之後再慢慢復工。問到會否母女檔拍廣告?她說:「咁長遠梗係未諗,如果阿女好似我咁靚,爸爸又准許嘅話,我都唔介意佢入行。」

董敏莉在她的38歲生日誕下女兒。(網上圖片)
Monie會餵人奶,希望畀到BB最好嘅營養。(網上圖片)

【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《祟光》現金券
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟