馬國明獲微博認證 貼裸照贈興

袁偉豪日前在台慶奪新加坡及馬來西亞視帝,馬國明繼續陪跑與視帝獎項擦身而過,連女友黃心穎亦公開力撐他,指演技非以獎項來衡量。馬國明今日卻有好消息宣佈!他上個月開通微博帳戶,但一直未得到個人認證(紅V),此前他每一張相都會自己畫上紅V。他今日興奮留言:「終於有微博認証(證)喇……感覺就像有出生証(證)明1樣……謝謝……yeah……✌✌✌」他還附上一張童年裸照贈興,以用自製紅V​​​​遮住重要部位,認真搞笑。

剛開通微博時,好多網民「嫌棄」他唔識玩,叫佢快點申請認證!之後佢就上載舉V自拍照,留言:「V認証(證)來了……yeah」大家不懂他的幽默笑他蠢,誤會他不知何謂「認證」,搞到佢再上載手遮眼的自拍相表示「冇眼睇……」!今次終於「得償所願」,網民都戥佢好開心,不過就要求他以後每張相都要Keep住加紅V。

馬國明附上一張童年裸照贈興,以用自製紅V​​​​遮住重要部位。(網上圖片)
面對大家嘲笑他不知何謂「認證」,馬國明上載手遮眼的自拍相表示「冇眼睇」。(網上圖片)

 

【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《祟光》現金券
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟