妻子被指出軌 葉文輝:我很快樂

電台DJ兼歌手葉文輝(啤梨)與拍拖4年的圈外女友Michelle結婚不足一年妻子被指出軌。近日有人流傳Michelle一男搭膊兼頭貼頭的合照。啤梨一笑置之,解釋是太太的加拿大同學。啤梨近日在社交網站發文回應「我很快樂,我很幸運;但更希望身邊的人快樂和幸運」,有網民就指相中的啤梨神情呆滯、眼通紅似有淚光,似是強顏歡笑。

包容鬼妹仔性格 給予自由
啤梨接受媒體訪問,澄清並非強顏歡笑,「冇嘢,呢張眼濕濕相,較靚仔!」 被到有否向太太「興師問罪」,他直言有但笑說「我對太太好有信心,太太睇完張相都要諗一陣先記得番,其實嗰個男仔係佢加拿大啲同學,唔熟嘅他又指太太係鬼妹仔性格,會給予對方很大的自由度,「我唔會懷疑佢,只當一則笑料。」
啤梨繼續解釋「我聽太太講話,其實呢個男同學有位女友,我估呢位男同學嘅女友懷疑佢男友同其他女仔有嘢,所以呢個男同學嘅女性朋友,有啲都受到騷擾,我想講如果呢位女仔覺得感情有問題,我都好同情佢,不過唔好諗太多啦。」他又話婚後太太勁旺佢,接多咗好多廣告,又被邀請擔任推動港、韓文化活動表演嘉賓,工作多籮籮。

相片中的啤梨似有淚光。(網上圖片)
啤梨不時在IG大晒與妻子的合照。(圖片取自IG)
【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《祟光》現金券
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟