16歲大仔係學霸兼高球港隊代表 梁芷珮稱年少產子係最大成就

現年38歲的梁芷珮(Christy)因身材fit爆而且保養得如少女一樣,被封為「人妻女神」,而佢最大的成就並不是令人艷羨的靚樣和身材,而是生了三個又乖又得意的仔女。不經不覺,她的大仔Bredan原來已經16歲,她日前在IG分享了與兒子的合照,指為自己當時年紀輕輕就生下大仔而自豪。

Christy表示:「16年前,不理世俗眼光,兩口子決定生佢出嚟,朋友仲返緊大學,我哋就返工湊仔,16年嘅風雨一步一步咁衝過,將湊大佢成為人生最大嘅動力,今日Brendan 16歳喇! 生咗佢係我一生人最proud嘅事!Happy sweet 16 Brendan!!!

Christy和大仔拍埋好似姊弟咁,相信令不少人羨慕,而且Bredan十分叻仔,正就讀曾被劍橋大學評為100間創新學校之一嘅International College Hong Kong,屬學霸一名,拎到獎學金幫補每年16萬的學費,更年紀輕輕成為本港高爾夫球代表,不時出戰海外比賽,難怪Christy視大仔為最大就之一。

梁芷珮IG圖片
【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《祟光》現金券
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟