藝人離巢浪接浪 陳明恩效力13年約滿離開TVB

無綫近期有多名藝人先後離巢,繼楊秀惠之後,最新一位就是「鬼妹仔」陳明恩,效力無綫13年的她在ig宣佈已約滿離開無綫,《飛虎之雷霆極戰》更是她的告別之作。

陳明恩在ig上發長文表示:「好開心有機會參與TVB《飛虎之雷霆極戰》, 可以一齊飛去倫敦拍戲! 真係好難忘!這是我在TVB參與最後一部電視劇,好感激咁多年可以有機會喺TVB工作, 認識到好多好有才華嘅人,同埋結識咗好多好朋友。多謝TVB、樂小姐、珍姐、多謝咁多位監製,導演 ,前輩, 藝員同事,化妝服裝髮型同事 ,同埋所有幕後同事,畀好多機會我同埋教識我好多嘢,喺我人生裏面有著好重要的歳月,我已經好掛住大家,珍惜你哋每一位。我現剛約滿,會休息一陣,稍後會繼續嘗試不同類型的演藝跳舞唱歌工作,追求一個更進步的自己,期待為大家帶來更多的新鮮感,謝謝各位。」

陳明恩ig圖片
【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《祟光》現金券
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟