趙慧珊余潔滢「疫」境自我增值 入廚學整雞批

女子組合Super girls隊長趙慧珊(Aka)與余潔滢(Zoe)日前趁疫情期間,一齊自我增值學整雞批。Aka坦言近期多了入廚煮食,而Zoe就希望有有機會都整給男生食。

余潔滢(左)與趙慧珊(右)一齊學整雞批。

新型冠狀病毒肆虐全球,不少人留家工作。Aka早前與同公司的Zoe因拍攝微電影《最好的禮物》而成為「好姊妹」,二人除了同樣愛畫畫和唱歌外,原來都愛入廚房,不過二人卻自嘲自己的廚藝大有進步空間。近日因疫情關係,二人都留在家中訓練廚藝,Aka說︰「因為疫情關係,會入多咗廚房煮嘢食,近日就學識煮生炒燸米飯。」Zoe則說︰「我喺屋企煮多咗嘢,不過來來去去都係煮意粉同煮意粉,因為係超級易煮。」

余潔滢(左)同趙慧珊近期因疫情,都留在家中訓練廚藝。

二人早前相約去學廚整蘋果批雞批,希望學成新技能後回家慢慢整,Zoe表示趁機增值自己,問獲得新技能後會否整給男仔食,她笑說︰「有機會都可以試試。我們來學高難度啲嘅嘢食,之後可以返屋企整,當然唔好太複雜,因為我們都怕搞唔掂。」而Aka直言相當好玩,因整雞批也可以露兩手畫畫,她說︰「原來整雞批表面的蜜可以用來畫畫,覺得好好玩,我畫了很多東西。」

余潔滢話有機會都想試試整畀男仔食。
Aka愛畫畫,整雞批時可以「露兩手」。
分享:
【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《祟光》現金券
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟