余香凝率12藝人隔空jam歌 呼籲粉絲勤洗手

新型冠狀病毒(新冠肺炎)疫情持續,不少藝人響應政府呼籲,乖乖留家抗疫。演唱俱佳的余香凝(Jennifer),近日率領十二位藝人好友,在家隔空jam歌,更改編熱爆全球的《Baby Shark》為「洗手歌」,呼籲大家做好清潔,注意健康。

余香凝發起在家隔空jam歌。

「群星版《Baby Shark》」由十二位當紮演員共同呈獻,包括麥子樂(Bryant)、廖子妤(Fish)、徐頴堃(Erica)、岑珈其(Kaki)、林耀聲、蘇宸褕(灰熊)、張文傑(German)、胡子彤、張蔓姿(Gigi)、張蔓莎(Sabrina)、林家熙(Locker)和朱鑑然(Kevin)。當中Jennifer負責彈結他、麥子樂打拍子、Fish更出動得意愛貓呃Like!一眾藝人在歌曲尾段,還將歌詞改為「Wash your hand」,以輕快的「洗手歌」提醒粉絲勤洗手,相當有新意。

「群星版《Baby Shark》」由十二位當紮演員共同呈獻。

發起人Jennifer透露,構思來自社交網站:「見到好多外國人響應呢個活動,所以我就send咗條link去演員朋友group,大家超級踴躍,令我哋好快就湊夠人一齊玩。特別多謝負責剪片嘅張文傑(German),因為大家身處唔同空間,節奏上好難一致,所以佢都剪咗一晚通宵。希望大家喺屋企悶嘅話,可以好似我哋今次咁,隔空jam吓歌,都幾得意㗎。」

分享:
【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《祟光》現金券
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟