【閱豪草堂】歐陽偉豪再推維園初中寫作團

中大中文系前講師歐陽偉豪博士再推「Ben Sir 維園初中bilingual essay writing」。

他指:「中英作文一次過睇,勾起你鮮為人知腐爛不堪嘅思維。寫作應該由小學培訓,但你讀中學時先認識ben sir, 咁我哋就由初中開始。寫作,係畢生嘅技巧,例如: 做kol要寫post, 做打機達人要寫攻略,投訴電訊商要寫投訴信,考大學要寫personal statement,做CEO要寫proposal,讀博士要寫論文。

在學習環境方斫,他指:「啲文由我親手改,啲comment 由我親口解, ben sir 就好似班主任咁見家長見學生講解中英文作文,在優美的維園裏……」

活動名稱:Ben Sir 維園初中bilingual essay writing

對象:中一至中三

為期兩個月(4月、5月):一共交4篇:中文2篇(字數任你)、英文2篇(字數任你)。

費用:$2500 (批改4篇文章,兩次維園家長親子日)

名額:5名

分享:
【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《祟光》現金券
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟