中大學生新電腦系統 更新之後負評連連

中大的電腦系統及行政效率一直備受關注,一直不考慮使用者的方便。今次是十分諷刺,因為本來中大的電腦學科已追上較高的水平,可是中大的學生新電腦系統卻在退步。

中大學生指:「新cusis係乜L野垃圾嚟 又樣衰d野又難搵 仲成日彈呢舊嘢出嚟要我轉語言 未L整好就唔L好攞出嚟比人用啦。cusis blackout左咁多日原來就係整左依個四不象城鄉結合既ui出黎,仲衰舊版。新CUSIS真係好撚核突……仲要唔似舊版係左手邊show曬所有link出黎,要㩒入去d大分類先可以睇到有咩sub-section,好唔friendly。新CUSIS繼母個介面想點?又醜又難用,好似小學生搭啲Platform咁,要mobile responsive都唔駛搞到pc個interface咁架。」

中大學生指:「更新完完全唔識用,呢個upgrade 實際係downgrade。」

【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《祟光》現金券
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟