何雁詩轉做獨立歌手 推出新歌拒絕不可能

出道六年的何雁詩(Stephanie)今年成為人妻,亦是第一次為獨立歌手身份出歌,她坦言做獨立歌手有很多事要自己學習完成:「由小事如整graphics、剪片,到大事如傾價錢、簽contract(合約)、發行等等,大多都是我第一次接觸,雖有挑戰性,但我學到的實在太多。」新歌《致有夢想的人》中,有句是「有夢想的人,拒絕不可能」,表示會將它視之為座右銘去繼續我嘅音樂路,將本來自己覺得無可能的事情逐個擊破。

何雁詩推出新歌《致有夢想的人》。

《致有夢想的人》是Stephanie與相識已久的Cousin Fung 合作,整首歌都是為Stephanie度身訂造,兩人構思時更重溫了十年前的演出:「希望做呢首歌黎勉勵自己或任何曾經有夢想的人。可能係感覺良多,我亦都係第一次係錄音室忍唔住喊到唱唔到,結果大家早左收工。」

MV由前輩黃文標做男主角。

至於MV方面,Stephanie亦有親自籌備幕後工作,如構思畫面、故事大綱及Book場地。故事靈感亦來自她一次叫外賣的「意外」:「好榮幸搵到前輩黃文標擔任男主角,由於係構思呢個大綱嘅時候,一直picture緊主角必須係好貼地的一個人,加上標哥演技十分十分十分好,實在幫MV增添好多色彩。」

【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《祟光》現金券
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟