空旅一波三折!肥媽FB爆喊發片:人真是很脆弱!

藝人肥媽(Maria cordero)和丈夫Rick日前由英國飛往馬來西亞,唯在飛機上驚險重重,更差點兒遇上空難,爆喊講道:「人真是很脆弱。」

(Facebook)

原來她跟丈夫由英國飛馬來西亞,但起飛不久,機長透露因為引擎撞到小鳥,致機件故障,只可用一個引擎降落,折返倫敦,被迫多留一晚。飛機安全落地後,她就講道:「真係好驚好驚……人真是很脆弱,好彩老公喺度,唔係我已經喊咗,真係好好彩。」
但抵達馬來西亞後,又發現自己遺留老公的呼吸機在機上,相當自責:「頭先可能我同老公唔夠瞓,一落機匆忙得濟,漏咗老公的呼吸機同藥,全部漏低喺飛機上面,我太大意了….. 我太唔小心了….. 未必所有人會知,因為老公有病的關係,肺同呼吸其實唔係咁好,所以呼吸機同藥有起事上嚟係要嚟救命,所以依家活多一日其實都賺咗。」她又感謝機組人員幫忙找到丈夫的藥物,令她倆可以平安。她又再次講道:「再一次多謝大家的關心,我同老公一切安好。」

分享:
【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《祟光》現金券
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟