【武漢肺炎】羅鈞滿指戴CSI口罩早於飯聚 不滿網民「咪當睇大家唔到」

羅鈞滿。(微博圖)

武漢肺炎疫情肆虐,香港市民繼續瘋狂搶購口罩。政府部門專用的CSI口罩更疑被人炒賣,網民質疑政府是否不小心將口罩流出市面。

上星期三(212日),TVB藝人羅鈞滿上載了一張戴着CSI口罩的自拍照,隨即掀起熱烈討論,網民質疑:「佢點得嚟?」有人懷疑他是否轉了行做公務員,還是早前出席明星足球隊與一哥的飯局而得到。

羅鈞滿指CSI口罩不是一哥飯局得來的。他自稱「12號我戴住CSI口罩去吉隆坡」,或早於飯聚片段流出。

面對網民不滿,他只好希望網民不要追打他,說:「世界已經好亂,大家都係香港人,與其不斷謾罵,不如諗下方法點解決呢個困局。呢個世界唔係剩係得12,冇人會絕對思想或者立場相同,冇需要迫對方成為自己。OK嘅,見到咪sayhello。唔OK嘅,咪當睇大家唔到。」

分享:
【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《祟光》現金券
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟