張建聲「疫市」開張改變主意 平租做共享空間

張建聲 ( Justin ) 與好友喇英、肥仔朋友 Coba 及女友人 Moon去年一起籌備在葵涌搞Workshop,年底終於完工,但期間各人都各有事忙,又遇上香港社運,終在初十當日正式拜神開張大吉。

張建聲 ( Justin ) 與好友喇英、肥仔朋友 Coba 及女友人 Moon去年一起籌備在葵涌搞Workshop。

不過經歷了那麼多事,今年又有疫症,Justin深知文藝圈很多都生意好差,叫苦連天,幾位合夥人商討過決定將工作室改建成共享空間,以極平的租金租借給年輕人或創業人士作為辦公室或聚腳地,喇英笑說有興趣朋友可以直接透過社交平台 inbox 他或者 Justin,相約面談。

工作室在初十開張拜神。

Justin直言:「經過呢幾個月社會嘅發展,我哋商討過之後,改變咗我哋嘅出發點,諗住善用呢個地方,分租出去俾搞創作嘅人,唔使自己捱貴租,又有一個夠大又好使好用嘅地方,仲可以建立一個自己嘅圈子,我哋歡迎所有前期、後期或者要個 office 做剪接、度橋、拍嘢、開會嘅人,用一個相宜嘅價錢租出。我哋係想聚埋一班做 art 嘅朋友,世界難撈,大家守望相助,互相幫忙啦。」

分享:
【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《祟光》現金券
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟