小塵埃首到台灣出騷 觀眾戴口罩:好似共同見證世界發生嘅事

小塵埃赴台灣擔任林二汶及岑寧兒(Yoyo)合演的《二寧二寧 寧二寧二音樂會》擔任嘉賓,即場演唱《Stricken Chord我愛京達卡塗壁》四首歌曲。Pollie表示:「好多謝場地,仲有Yoyo嘅經理人俾呢個機會我哋,呢次演出成為我哋美好嘅回憶之一。」

今次是小塵埃首次在台灣演出,兩人都份外緊張,Pollie表示:「Sound check時聲音都震晒,但最後我哋吞晒啲恐懼同緊張轉化成為我哋嘅力量,最終都可以發揮到平時嘅水準。」她又提到望着台下都是戴口罩的觀眾感覺就似大家共同見證世界發生中的事:「我哋都會勤洗手戴口罩,注重自己嘅健康。」

小塵埃

雖然兩人首次到台北,不過因為工作安排太密,所以未有時間四處觀光,幸好尸司安排了他們住在西門町,可以盡情品嚐地道美食如滷肉飯等。另外,兩日亦到訪了另一著名音樂場地女巫店,與一些音樂人及媒體會面,PollieJonathan坦言這些機會都非常珍貴。兩人笑言在台灣與到所有人都很有愛心:「坐的士每程車,司機都會撩我哋傾偈,問我哋邊度嚟,感覺好溫暖。」

【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《祟光》現金券
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟