【二號橋之役】中大生爭取學術支援late drop 緊急 經濟支援今經濟支援

中大生表示:「想借secrets多謝d學生代表,由於唔知道確實係邊個手足幫我地爭取,所以我唔知道應該搵咩人。但我相信好多學生代表都有追開secrets,我就選擇這個方式講多謝。

「如果講到『支援』,大家好多時都係諗起法律、醫療、情緒、經濟等等。但係作為一粒有良知的中大小薯,我想講除了以上幾樣的支援之外,我覺得自己更加須要係「學術支援」。我好想多謝所有幫過我地班學生向學校爭取,比我地無條件咁『late drop』的學生代表,因為我知道學校要批一個late drop真係好難好難,要過五關、斬六將,老師自己都會有好多原則。

「直到去打保衛戰,學校全面停課,之後學校宣佈會批late drop申請同Pass/Fail,我即刻試去drop兩科變10creds,同另外幾科Pass/Fail。係你地令到我可以容易左好多咁去面對屋企對港豬父母。」

至大學於經濟支援University Emergency Bursaries 2019/20,中大的申請截止日期是今日。

分享:
【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《祟光》現金券
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟