雷深如深造音樂 恨古天樂為作品獻SING

雷深如(J.Arie)近日參加深造音樂計劃,希望今年寫更多歌給其他歌手獻唱,更希望古天樂唱出她的作品。

雷深如希望今年可以寫更多歌給其他歌手獻唱。

J.Arie去年為黃淑蔓的《Dream my Dreams》作曲,該曲日前於《叱咤樂壇流行榜頒獎典禮》獲得「專業推介.叱咤十大」嘅第四位,對於自己寫嘅歌曲被採用,她大讚黃淑蔓是一個將歌曲演繹昇華的好歌手,希望能與她能有機會繼續合作。

雷深如(左)為黃淑蔓的《Dream my Dreams》作曲。

她表示寫曲當然希望靈感不斷:「就算唔係不斷有靈感都希望可以隨心而寫,唔好只係為咗計算同埋市場而做,咁樣做完出嚟都唔會開心同埋冇咩意義。」J.Arie又透露最近以幕後作曲人身份參加了一個為期一年的深造音樂計劃,可以配對唔同嘅音樂人一齊合作造歌:「我係超級期待,因為會有機會遇到我從來冇合作過嘅監製或者編曲人,今次合作得好可能會變成長期合作嘅夥伴㗎!」

雷深如近日參加了一個深造音樂計劃。

J.Arie謂希望會將今年所有時間同精神放在音樂上,用心寫更多歌給其他歌手:「自己如果有機會出歌嘅話,希望可以同多啲歌手朋友合作。」她早前獲選為新一屆演藝人協會的幹事,直言希望可以作曲給會長古天樂:「見到佢上年都有同其他歌手喺歌曲上嘅合作,如果有機會寫歌畀佢,而佢又要我嘅曲就好啦!」

雷深如恨古天樂為她的作品獻聲。

——————————
【#有禮送】下載 @ 流動新聞 ?手機APP!玩遊戲
?送你  現金券
?送你《鴻福堂》現金券
?送你《百佳》現金券
?送你德國手工啤
??一玩即知中咩獎!?
——————————

【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《祟光》現金券
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟