【香港愛情】曾志偉兒媳婦王敏奕顛覆傳統愛情想法 新劇與多名猛男牀上戲

王敏奕、曾國祥同曾志偉、曾寶儀合影。(Instagram圖)

人妻王敏奕(Venus)昨日(13日)與龔嘉欣到電視城出席無綫(TVB)青春喜劇《香港愛情故事》開鏡拜神儀式。

今次這部愛情小品劇集,Venus將會有多條感情線,在眾多男士間周旋,關係錯綜複雜,亦有不少親熱鏡頭,Venus直言是獻出一切去演出:「今次導演要求好大,床上戲都會有好多,又要瞓覺,又會被人拉落床,都會有同男伴嘅床上戲。」看來再為TVB拍劇對她的挑戰性很大:「本身自己對愛情觀係一個比較傳統嘅人,呢個角色係完全顛覆咗我對愛情嘅諗法」。

王敏奕現年28歲,於1992年出生於廣東省惠州市,與丈夫曾國祥(Derek)在2019年結婚,成為娛槳圈曾志偉的兒媳婦。兩人在日本北海道舉行浪漫的森林婚禮,婚後10個月。

分享:
【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《祟光》現金券
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟