【張國榮紀念演唱會】李日朗戴假髮獻唱自認鐵粉:差一日見到哥哥

日前李日朗(Don)與歌手李國祥應邀出席於佛山舉行的「張國榮紀念演唱會」。席間阿Don更換上假髮變身哥哥而被觀眾大讚神似!Don自詡小時已是哥哥鐵粉,更收藏了偶像的所有唱片、演唱會CD及DVD,他本以為入行後有機會和偶像見面,可惜最終緣慳一面。「我入行時係同哥哥同一間公司,見Twins同哥哥合唱賀年歌,心諗我可能都有機會。我正式加盟嗰日係3月30日,但哥哥喺4月1日離開咗我哋,好可惜。」不過,他從同事口中得知哥哥生前的點滴:「同事個個都讚哥哥,話雖然係巨星,但一啲架子都冇,對所有人好友善、親切。」

(IG@Don)

Don指今次演唱會最令他感動的是門票火速售罄,入座率高達九成,主辦單位正洽談他與李國祥開更大型的紀念騷。問到臨近元旦,可會與女友出外旅遊? 他說:「唔會,市道同往年比真係差咗,諗住慳番啲錢留港度吓劇本、搞幕後嘢或者學嘢增值自己。」

(IG@Don)

——————————
【#有禮送】下載 @ 流動新聞 ?手機APP!玩遊戲
?送你《崇光百貨》現金券
?送你《鴻福堂》現金券
?送你《百佳》現金券
?送你德國手工啤
??一玩即知中咩獎!?
—————————–

【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《祟光》現金券
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟