KB孖火火開騷 氹香港人開心

李健宏(KB)及導演火火下月舉行的演唱會,二人表示今次是氹香港人開心。雖然事前講明不可以找朋友幫忙,只透過網上招募「搲返嚟」。

KB(左)及火火下月開騷,先於記者會崆上大派心心。

KB與火火組成的男子組合「雙龍出海」,二人將於下月三日假九龍灣國際展貿中心舉行《萬人幫拖演唱會》。他們今日出席記者會時表示除與ViuTV合資場租外,其餘所有事情包括服裝、樂隊等工作人員都是在網上「搲返嚟」,但網民都踴躍報名參與,令他們既感動,又沾沾自喜。火火表示今次有這個構思,是於半年前在一個首映禮上碰到KB,覺得香港人不太開心,故希望兩個黐線的人做些事情氹香港人開心。

火火(左)與KB組成組合「雙龍出海」,下月三日舉行演唱會。

鄭中基及鄧麗欣卻幫忙拍攝宣傳

火火笑言開騷最大的成本是要與KB花很多時間練歌及有少許自資,又要請朋友食飯。KB謂事前已規定不可以搲朋友幫忙,只有邀請鄧建明指導由素人組成的樂隊。而火火亦解釋鄭中基及鄧麗欣卻幫忙拍攝宣傳片:「係佢哋主動搵我哋,咁既然佢搵我哋,又冇理由唔講啦。」

KB及火火即場派飛及簽送海報予支持者。
KB親吻輪候市民的手背,答謝其支持。

——————————
【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《崇光百貨》現金券
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟
——————————

分享: