湯洛雯斥資近半億買別墅:希望家人住好啲!

無綫女藝人湯洛雯(靚湯)斥資近半億購入馬鞍山一橦別墅,她表示今次與家人合資購買二千多方呎的別墅,希望與家人「可以住得好啲」。

湯洛雯 IG 圖片

根據土地註冊處資料顯示,馬鞍山耀沙路的雲海別墅Lily  Avenue單號屋上月以4,581.32萬元售出,單位面積2,161方呎,並連花園及車位,呎價約21,200元。買家以靚湯的英文名TONG LOK MAN登記。據知,靚湯採用五年先住後付的方式購買,先付樓價5%定金,即229萬元,五個月後支付樓價的8%,即366.5萬元。一年後再付樓價1%(45.81萬元)。四年內需分期支付樓價的17%,其餘的83%需於五年後繳清。此外,她只需每年付樓價2%的入住費便即可入住,期間不用繳付地租、差餉、管理費。

本網記者向湯洛雯求證,她以短訊回覆承認購入別墅:「其實一直都係同屋企人一齊住,一直都好希望屋企人可以住得好啲,新地方一家人都有負責的,所以以後都真係要好努力工作。多謝大家關心。」

——————————
【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《崇光百貨》現金券
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟
——————————

分享: