【一馬平川】新晉歌手蘇慧恩 選址輕井澤拍MV

歌手蘇慧恩(Ophelia)的《一馬平川》新歌發布會一再延期,終於在昨日(17日)順利舉行!為配合歌曲MV,Ophelia除了遠赴日本輕井澤拍攝主題外,其經理人更特意在日本訂製了一套正裝和服,讓她在發布會上穿上,被粉絲大讚可愛,氣氛甚佳!

蘇慧恩身穿正裝和服出席新歌發布會。

Ophelia的新歌發布會由作曲人Edward Lau 鋼琴伴奏下演繹《一馬平川》及 《Silent all these years 》。她表示:「本身諗住唔再搞啦,因為首歌已經推出咗,但經理人很錫我,話乜都準備好晒,冇理由唔做,就好似首歌講嘅嘢一樣,所有事都要堅持,好似我做音樂,就算遲咗起步,可以將自己嘅夢想變為職業已經好幸福,所以要繼續堅持自己嘅夢想。」

除此之外,Ophelia首次擔任女主角的電影《真的你假的我》將於明年上映,男主角謝高晉亦現身出席支持發布會,Ophelia直言:「高晉又後生又靚仔,初初諗住佢會唔會好細個溝通唔到,套戲裡面又有姊弟戀劇情,拍嘅時候都擔心入唔到戲,好彩佢好有經驗又專業,反而要佢教我點樣做戲。」

——————————
【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《崇光百貨》現金券
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟
—————————–

分享: