【金宵大廈】陳山聰唔恨做視帝 相反對袁偉豪有信心

無綫電視視帝一位各有意見,其中《鐵探》的袁偉豪、姜皓文、黃智賢;《白色強人》馬國明、郭晉安,《解決師》王浩信以及《金宵大廈》的陳山聰各有粉絲支持。

不少看過《金宵大廈》的劇迷,也希望陳山聰、李施嬅再拍續集。(網上圖片)

當中的大熱人選陳山聰入行26年、於無綫工作19年才首次做男主角,這次提名以「處男」身分入圍,他表示感到相當開心:「頭先出門口前,太太講咗啲好感動嘅說話,話我已經係佢心目中最佳男主角,叫我繼續努力。(邊個係最大對手?)袁偉豪啦!喺《鐵探》表現好好,見證住佢嘅努力。當時佢要節食、減肥、跑步我都有陪佢,希望佢攞!我今年唔得咪下年,下年唔得咪再下年囉!」拉票時,山聰與施嬅如《金宵大廈》中Coco與阿蕭上身般拖手上台,問是否有信心奪拍檔獎時,他說:「希望今年有機會,呢套劇講前世、今生,我哋係憑四個角色角逐呢個獎。」

——————————
【#有禮送】下載 @ 流動新聞 ?手機APP!玩遊戲
?送你《崇光百貨》現金券
?送你《鴻福堂》現金券
?送你《百佳》現金券
?送你德國手工啤
??一玩即知中咩獎!?
—————————–

【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《祟光》現金券
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟