曼谷拍賀歲片 秦沛姜文杰父子檔搶鏡

《大盜演》是鼠年賀歲檔喜劇,由李璨琛監製,鍾盛遠、錢江漢執導,日前多位演員就出發到泰國曼谷拍攝,包括李璨琛、姜文杰、秦沛(Paul哥)、詹昊宸(詹瑞文)、曾美慧孜、樂瞳、何華超、胡慧沖、楊柳青、唐貝詩等人,熱鬧非常。

演員陣容鼎盛。(資料圖片)

他們去到當地也要入鄉隨俗,一同在天燈寫上願望,之後交由工作人員送到清邁放上天,希望拍攝時事事順利。片中,秦沛會跟兒子姜文杰一同演出,父子兵上陣。秦沛擔當一個重要角色,姜文杰更大爆父親高片酬:「整套戲最貴片酬係佢呀,哈哈!今次Paul哥戲中角色,我唔可以透露太多,但佢有場好重要嗁戲,亦係整套電影好大嘅轉捩點,戲中佢會同我哋成班後輩講一番肺腑之言,大家都被佢感動。」

秦沛說:「很開心看見兒子不斷進步,一直都支持佢入行,見到佢會做啲我唔識做既野好似寫歌咁,我都好開心!好多人成日問我哋返到屋企會唔會講公事,係唔會!我哋食飯就係閒話家常。」

分享: