金剛求婚要有驚喜 麥長青教路:搞大個肚

金剛及麥長青(麥包)為ViuTV新旅遊節目宣傳,金剛表示女友要求求婚時要令她驚喜流淚才答應,麥包即教他「搞大女友個肚」製做「驚喜」,並笑說:「唔娶佢仲唔喊?」

麥長青(左)教金剛「搞大女友個肚」,製做「驚喜」。

金剛與麥包離巢無綫後,為下月推出的節目《C9旅行團》擔任主持,二人分別於節目內擔任領隊和導遊,帶一班平均超過四十歲的女性遊覽台北及宜蘭。在預告片中,金剛和麥包長期被女包圍,上山下海又玩浸溫泉,氣氛熱鬧,期間團友還大叫金剛幫手吹,但原來只是吹凍食物,金剛其後解釋:「我照顧長輩,佢哋幫我吹……水。」擔任導遊的金剛表示同參與的女士相處兩個多星期,眾人大玩滑翔傘又揸快車,覺得她們膽識過人,笑言感受到女性壓力大,要有地方宣洩。

金剛(右)與麥長青(左)教於節目《C9旅行團》中,分別擔任領隊和導遊。中為蔡寶欣。

金剛透露女友梁云菲有前來探班,但相處時間不多。他謂未有向女友求婚但計劃明年拉埋天窗,但女友講明要驚喜流淚才答應。麥包即教金剛「搞大個肚」,金剛即笑言:「3秒就搞掂!驗孕棒有兩條真係好驚喜。」麥包笑說:「再唔娶佢仲唔喊?」

——————————
【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟
—————————–

分享: