【區選戰雲】阮民安呼籲大家投票:多一個可以畀我哋監察嘅人!

四年一度的區議會選舉今日(24日)舉行,受《逃犯條例》修訂爭議影響,相信投票率有望創史上新高。近月多次現身「反送中」運動的阮民安(Tommy),在社交網站呼籲大家出來投票:「多一個可以畀我哋監察嘅人!」

阮民安早前與合作《煲底之約》MV。(阮民安Facebook圖片)

Tommy上載早前合作《煲底之約》MV的周庭,並留言說:「相信唔使我再叫,大家聽日都一定會去投票。係,議會制度從來都已經無公信力,但不過咁,喺議會入面,多一個可以俾(畀)我地(哋)監察嘅人,總比多一個漠視香港同效忠中共嘅建制走狗好!假設今次我哋可以送到大部分民主派議員入區議會,我哋之後要做嘅,就係全天候監察佢哋嘅表現。佢哋一錯,我哋即刻用行動去表示不滿,送得佢哋入去,就拉得返佢哋走!而同時,要記住,Be Water,星期一嘅結果,就算結果係我哋民主派多人入到,唔需要太開心,相反建制多過我哋,亦然!因為區選只係今次運動嘅其中一站,絶不是什麼EndGame!!!相信我哋全部手足,對推翻中共暴政嘅决心,係唔會動搖,一定會堅持,直到光復香港為止。如果唔係,點對得住為香港未來押上一切,甚至生命嘅年輕人。所以明天,依然要記得投票。之後所有行動,要繼續!一票不投民建聯,踢走保皇黨。」

而莊端兒今日亦在Instagram呼籲大家投票,她上載請投票站外的照片,並留言說:「行使你的公民權利和履行公民責任在選舉中投票。」

莊端兒呼籲大家投票,履行公民責任。(莊端兒IG圖片)

——————————
【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟
—————————–

分享:
【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《祟光》現金券
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟