社會混亂仍不停課 林芊妤:媽都有火!

有鑑於社會動盪,警察亂放催淚彈、濫捕、多名市民無辜被打,人妻林芊妤(Coffee)早前已取消了為兒子翟德彥(暱稱伯伯)慶祝生日,只與家人食飯慶祝,只是閒來做做瑜伽、拍拍片。

早前Coffee看到社會上的混亂局面,連囝囝的1歲生日也不想慶祝。(取自林芊妤IG圖片)

誰料今天早上,因特首在時局混亂之時仍堅持不停課,令各區學生上學時,不單要解決交通問題外,更被警察無故截查。面對如此情況,身為人母的Coffee亦忍不住在IG上表達不滿,「林太,你之前咩取消因為有危險,但呢兩日香港咁亂,但就話唔會宣佈停,就只係因為唔想中圈套,what?咁小朋友出門口如果有咩,你個心又過唔過意得去,安全第一咁基本常識都冇咩?不如你自己試吓而家出去行街同大家揮手,媽都有火!」

Coffee在IG的限時動態表達對林鄭政府安排混亂感到不滿。(取自林芊妤IG圖片)
分享:
【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《祟光》現金券
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟