【東張西望】李旻芳今下嫁黃耀英 遊倫敦當預支蜜月

早前擬遭公司被辭職的《東張西望》節目主持李旻芳,虛驚之後,工作順利之餘,又有好事近。今日她與未婚夫兼同為《東張西望》主持的黃耀英(Darren)於今天舉行婚禮,二人昨晚(4日)分別進行上頭儀式,李旻芳依足傳統穿著紅色睡衣、吃過湯圓;而Darren的家人則送上利是給他,祝福他們百頭到老、永結同心。

(Facebook)

黃耀英坦言自己來自英式家庭,所以結婚儀式不太依傳統,他笑言:「我哋全家都唔知要做啲乜同準備啲乜,好在旻芳就當我哋好似小朋友咁,寫低張貓紙,我哋就跟住次序跟足去做,點知最後發覺我哋冇點晒啲香同蠟燭,於是由頭到尾再做多一次,最終先順利完成。初頭我都覺得呢啲嘢好冇所謂,但做完之後先覺得有意義,一家人咁用心為我做一樣嘢,係幾感動嘅。」

李旻芳與黃耀英相戀六年,終於開花結果,今年六月李旻芳在節目中宣布結婚喜訊,更訂於11月5日正式註冊結婚。在較早前,李旻芳與黃耀英已一同前往英國探望親友,因工作繁忙,已當預支蜜月。

——————————
【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟
—————————–

分享: