【兩個男人】Ben Sir 拆咗「太古城」 阮民安激動籲三罷

周日(3日)太古城中心外發生市民因不同政見發生口角事件,灰衣男拳毆一名女子後,從袋中取出利刀,斬傷最少三人,更咬甩阻止他離開的民主動力召集兼民主黨太古城西區議員趙家賢的左耳。

(Facebook)

人稱Ben Sir的歐陽偉豪,亦有留意持續近半年的「反修例」風波。日前他在社交網帖文,並將「太古城」三個字拆開,說:「最中產,係太古城;最激烈,亦都係太古城。而(依)家,太古城變咗「大、十口土成 #bensir」,有網民即留言表示:「散咗﹗」

除此之外,阮民安(Tommy)昨晚亦在社交網站帖文,呼籲香港人三罷。阮民安在facebook激動爆粗說:「D(啲)防暴嚟到,又唔拉,又唔鎖,連㩒X佢喺地下制服佢都無?….(..)對住普通香港人,手足就戴個口罩,唱下(吓)歌都又要跪,又要趴地,又要拉,又要打,又要鎖。香港人呀~~肯全民三罷未?或者有咩實質對抗極權方案,講出嚟啦!無X得再縮啦!香港人,手足們,自救呀!」

——————————
【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟
—————————–

 

 

 

分享: