獨力帶仔參加運動會 車婉婉:面對力的挑戰

車婉婉六年前與澳籍丈夫Jonathon結婚,現時育有兩歲多的兒子Justus(暱稱BBQ),車婉婉工作家庭兩兼顧,生活忙碌又充實。

這天,車婉婉就出席兒子首個運動會,眾所周知,其兒子一向是名重磅B,出世時已經有8磅9安士,由於他很愛吃東西,今年初仍不足兩歲時,其體重已逾30磅,所以運動會當日,車婉婉坦言單是做熱身要抱起兒子,已經很困難,在她上載到IG的照片中,可見她經常露出辛苦的表情,「高齡日誌之力有不逮,病貓Q MaMa昨日一早起床出席BBQ先生人生第一個運動會,由於Q PaPa有工作,所以Q MaMa惟有單人出席,淨喺睇熱身呢個環節,就知道我要面對好多力的挑戰,基本上係我嘅運動會囉。玩到3/4,BBQ先生突然响烈日當空之下話比MaMa聽佢想瞓覺。吓!咁大鑊?好彩Q MaMa帶咗張迷你外景櫈去,惟有抱住疲累BBQ坐咗响跑道中間。回程時BBQ先生在車上已經暈低咗,Q MaMa又惟有抱住佢落車,再步行上在斜坡上的屋企…… Oh My Armsssss… oh My腰骨…P.S.發現咗原來MaMa在必要時,係有著源源不絶嘅力量㗎!勁!各位MaMa請繼續加油操大隻呀!」

分享: